ساتیشو

ترتینوئین 0/05 درصد رازی که مافیای صنعت لوازم آرایشی نمی خواهند آن را بدانید!

elarah

الهه

24 مهر 1403

علاقه مند به مدل و استایل

عناوین اصلی این مقاله

ترتینوئین

معرفی کرم ترتینوئین + نحوه استفاده ی صحیح از کرم ترتینوئین

داشتن یک پوست سالم، شاداب و صاف نیازمند رسیدگی مستمر است. باید قبل از اینکه مشکلات پوستی شروع شوند از بروز آن ها جلوگیری کنید. پوست برای ماندن در وضعیت عالی خود نیاز به رطوبت، ویتامین های A,E,C, چربی های سالم، آنتی اکسیدان ها و .. دارد. در این مقاله با یکی از مهم ترین مواد مغذی برای پوست که نوعی ویتامین A است آشنا خواهید شد.

ترتینوئین چیست؟

ترتینوئین یک کرم موضعی است که از آن برای درمان آکنه، بهبود بافت و رنگ و کاهش چین و چروک پوست استفاده می شود. ترتینوئین نوعی ویتامین A است که رشد و تکثیر سلول های پوستی را تنظیم می کند. از این ماده به صورت غیر فعال در تمام کرم های ضد لک و جوانساز موجود در بازار استفاده می شود و شاید طبیعی باشد که مافیای صنعت لوازم آرایشی نمی خواستند که این راز را بدانید!

 

همچنین ببینید: درمان پف چشم 

تفاوت ترتینوئین با رتینول

ترتینوئین و رتینول هردو نوعی ویتامین از خانواده رتینوئید ها هستند اما تفاوت هایی دارند: 

رتینول: نحوه عملکرد رتینول ملایم تر است و برای فعال شدن روی پوست نیاز به زمان دارد.

ترتینوئین: در واقع ترتینوئین نوع فعال رتینول است که به محض استفاده روی پوست به دلیل فعال بودن اثری قوی تر و سریع تر می گذارد. (ممکن است عوارض جانبی بیشتری داشته باشد)

نحوه ی استفاده از کرم ترتینوئین 0/05

مهم ترین نکته در مورد کرم ترتینوئین نحوه استفاده ی آن است. همانطور که گفتیم این کرم نوعی رتینول فعال است که به همین دلیل قوی تر عمل می کند و ممکن است استفاده نادرست از آن سد دفاعی پوستتان را با مشکل مواجه کند. پیش از اینکه نحوه ی مصرف این محصول را توضیح دهیم باید یادآوری کنیم که قبل از مصرف ترتینوئین حتما با پزشک خود مشورت کنید.

بیشتر ببینید
لوسیون بدن یا روغن بدن؟ کدام بهترین مرطوب کننده برای پوست خشک بدن است؟

1- ابتدا به مقدار زیاد از آبرسان استفاده کنید.

2- سپس به مقدار خیلی کم ( اندازه ای کمتر از یک عدس ) برداشته و برای کل صورت استفاده کنید.

3- مجددا از آبرسان استفاده کنید.

4- بعد از 2 ساعت صورت را با آب ولرم بشورید (در دو هفته اول)

در دو هفته اول این کار را شب در میان انجام دهید و پس از دو هفته می توانید کرم را هر شب استفاده کنید. در صورتی که در روز از این کرم استفاده کردید حتما از مقدار مناسبی ضد آفتاب استفاده کنید تا از سوختگی پوست جلوگیری کنید.

نحوه استفاده ترتینوئین

همچنین بخوانید: درمان سریع جوش 

درصد های ترتینوئین

در باز درصد های متفاوتی برای کرم ترتینوئین وجود دارد که درصدهای 0.05 و 0.025 بدون نیاز به تجویز پزشک قابل استفاده هستند اما برای درصد های بالاتر شما نیاز به مشوت و اجازه پزشک دارید. البته پیشنهاد می کنم حتما برای استفاده از درصد های پایین هم از پزشک مشورت بگیرید تا احتمال عوارض را به حداقل برسانید.

عوارض ترتینوئین

  1. قرمزی و خارش پوست: در ابتدای مصرف این کرم ممکن است دچار قرمزی و خارش شوید که تا حد کم می تواند طبیعی باشد.
  2. خشکی و پوسته پوسته شدن: ممکن است این کرم باعث خشکی پوست شود البته در صورت استفاده مناسب از آبرسان مشکلی پیش نخواهد آمد.
  3. احساس سوزش: برخی افراد بعد از استفاده از این محصول احساس سوزش را گزارش کردند.
  4. حساسیت به نور خورشید: استفاده از ترتینوئین می تواند حساسیت پوست به اشعه های UV را افزایش دهد. پس حتما در طول روز از ضد آفتاب با درصد مناسب استفاده کنید.
  5. تغییر رنگ پوست: در مواردی افراد استفاده کنند از این محصول تغییر رنگ پوست را گزارش داده اند.
بیشتر ببینید
بهترین محصولات برای درمان سریع جوش و جای جوش صورت

ممنوعیت های استفاده از ترتینوئین

زنان باردار و شیرده: به دلیل شرایط خاص موجود در بارداری و شیردهی که موجب انتقال هر ماده یا عرضه ای به جنین و نوزاد می شود. بهتر از قبل از استفاده خودسرانه از این کرم با دکتر مشورت کنید.

افراد دارای پوست حساس: اگر جزء افرادی هستید که پوستی حساس و تحریک پذیر دارید ممکن است استفاده از این محصول برای شما مشکلاتی را به دنبال داشته باشد، حتما با پزشک مشورت کنید.

افراد دارای آلرژی به مواد تشکیل دهنده: بعضی افراد به مواد شیمیایی خاص واکنش آلرژیک نشان می دهند. اگر به مواد موجود در این کرم حساسیت دارید از استفاده خود داری کنید. اگر از این موضوع اطلاع ندارید حتما قبل از مصرف برای کل صورت تست حساسیت بگیرید.

افراد دارای بیماری های پوستی: داشتن بیماری های پوستی مثل اگزما، روزاسه، پسوریازیس و.. ممکن است با عملکرد این محصول شکل بدتری را نشان دهند البته این یک احتمال است پس قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

| امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید |

 

 

 

 

مطالب مرتبط

امتیازدهی

از امتیاز شما متشکریم!

اشتراک گذاری

دیدگاه ها