قارچ ناخن چیست؟ +روش های درمان
قارچ ناخن چیست؟
عفونت های قارچی میتواند هر قسمتی از بدن را درگیر خود کند. معمولا قارچها در کنار باکتریهای مختلفی در بدن و روی بدن وجود دارند اما زمانی که رشد آنها بیش از حد افزایش پیدا کند، باعث عفونت ها میشوند. قارچ ناخن بیماری شایعی است که به صورت یک لکه سفید یا زرد و قهوهای در زیر ناخن دست یا پا ایجاد میشود. عمیقتر شدن عفونت قارچی ممکن است باعث تغییر رنگ، ضخیم شدن و خرد شدن ناخن ها شود. همچنین قارچ ناخن می تواند بخشی از ناخن، کل ناخن و یا چند ناخن را درگیر کند. عفونت قارچی ناخن های پا را بیشتر از ناخن های دست درگیر می کند به این دلیل که پاها در کفش که گرم و مرطوب است بیشتر قرار دارند. عفونت ناخن در مردان بیشتر از زنان رخ می دهد و کودکان کمتر مبتلا به این بیماری می شوند.
عکس قارچ ناخن
علل ایجاد قارچ ناخن:
عفونت قارچی به دلیل رشد بسیار قارچ ها در داخل، زیر و یا روی بدن است. قارچها در محیطهای گرم و مرطوب رشد میکنند و این نوع محیطها به طور طبیعی باعث ایجاد و افزایش قارچ ها می شود. همچنین قارچهایی که از قبل در بدن یا روی بدن شما وجود دارند میتوانند باعث عفونت و قارچ ناخن شوند. تماس با فرد دیگری که عفونت قارچی دارد ممکن است باعث ابتلا شدن به قارچ ناخن شود.
خانم ها اگر برای مانیکور یا پدیکور ناخنهای خود به آرایشگاه مراجعه میکنید، حتما بپرسید که کارکنان ابزار خود را هر چند وقت یکبار و چگونه ضدعفونی میکنند. اگر ابزارهایی مانند سوهان و ناخنگیرها ضدعفونی نشوند، میتوانند عفونتهای قارچی را از فردی به فرد دیگر منتقل کنند.
عواملی مانند ابتلا به دیابت، ابتلا به بیماری های پوستی که روی ناخن ها تاثیر می گذارند، ابتلا به بیماری هایی که گردش خون را پایین می آورند، ضعیف بودت سیستم امینی بدن، استفاده از ناخن های مصنوعی، سن بالای 65، سابقع ابتلا به قارچ ناخن، راه رفتن بدون کفش و جوراب در مکان های عمومی مانند سالن ها، استخرها، آسیب های ناخن و پوست کنار آن، مرطوب بودن اگشت های دست و پا برای مدت طولانی و پوشیدن کفش هایی که باعث تعریق شدید می شود باعث افزایش ابتلا به قارچ ناخن می شوند.
همچنین ببینید: دیسکو ژل ناخن
قارچ ناخن
علائم قارچ ناخن:
. ضخیم شدن پوسته ناخن
. تغییر شکل ناخن
. شکننده بودن ناخن
. جدا شدن ناخن از بستر
. بوی بد
. تغییر رنگ ناخن
. ناهموار بودن سطح ناخن
برای تشخیص عفونت قارچی بهتر است به دکتر متخصص پوست و مو مراجعه کنید زیرا عوامل زیادی می توانند بر روی قارچی شدن ناخن ها تاثیر بگذارند. در ادامه با روش های درمان قارچ ناخن آشنا می شویم.
درمان قارچ ناخن پا
همچنین ببینید: لمینت ناخن
داروها:
داروهایی که باعث از بین رفتن قارچ ناخن می شود با تجویز پزشک می توان استفاده کرد که بعضی از آنها خوراکی و برخی موضعی هستند. لاک ناخن ضد قارچ یک نوع داروی ضد قارچ موضعی است که گاهی اوقات پزشک استفاده از آن را تجویز می کنند. و برای درمان با این روش ممکن است مجبور به استفاده یکساله از آن شوید. کرم های ضد قارچ داروی ضد قارچ دیگری هستند که برای درمان قارچ ناخن از آن استفاده می شود. این کرم ها عوارضی مانند ایجاد بثورات پوستی دارند.
جراحی:
در بعضی موارد پزشک به شما جراحی را پیشنهاد می دهد زیرا با جراحی و برداشتن ناخن می توان داروی ضد قارچ را مستقیم بر روی عفونت های زیر ناخن زد و این باعث بهبود زودتر و بهتر قارچ ناخن می شود. جراحی ناخن به معنای برداشتن ناخن و ریشه آن است.
درمان های خانگی و طب سنتی:
استفاده از کرم ها و پماد های ضد قارچ مانند تربینافین برای در مان قارچ ناخن. اگر احساس کردید که به قارچ ناخن مبتلا شدید بعد از خیس کردن ناخن ها با آب و خشک کردنشان از کرم ضد قارچ استفاده کنید.
ناخن ها را کوتاه و نازک کنید این کار باعث کاهش فشار روی ناخن می شود و باعث تسکین درد ناخن ها می شود. همچنین این کار باعث این می شود که پماد ها و کرم های ضد قارچ به زیر ناخن بهتر نفوذ کند و درمان سریعتر انجام شود.
روغن درخت چای خاصیت ضد قارچ دارد و می توان برای از بینبردن قارچ ناخن از آن استفاده کرد. همچنین مکمل غذایی بیوتین به تقویت ناخن های ضعیف یا شکننده کمکمی کند. اما بهتر است قبل از انجام این روش ها به پزشک مراجعه کنید.
قارچ ناخن پا
روش های پیشگیری از قارچ ناخن:
. ناحن های خود را خشک و تمیز نگه دارید.
. پاهای خود را بعد از حمام خشک کنید.
. از لاک ناخن و ناخن مصنوعی استفاده نکنید.
. در استخر ها و مکان های عمومی از کفش استفاده کنید.
. از کفش هایی با قابلیت تنفس استفاده کنید.
. قبل از انجام پدیکور و مانیکور از ضدعفونی بودن وسایل اطمینان حاصل کنید.
. از جوراب های ضد تعریق استفاده کنید و در طول روز جوراب های خود را عوض کنید و بشویید.
. پس از لمس ناخن های آلوده دست خود را بشویید.
قارچ ناخن پا
| امیدواریم از دیدن این مطلب لذت برده باشید. |