آیا خوردن بادام هندی چاقکننده است؟ (فواید و مضرات بادام هندی )
آیا خوردن بادام هندی چاقکننده است؟ (فواید و مضرات بادام هندی )
بادام هندی در بین انواع آجیلها طرفداران زیادی دارد اما همواره این سؤال رایج برای علاقهمندان بهوجود میآید که آیا خوردن بادام هندی چاقکننده است؟
انواع آجیلها ازجمله بادام هندی، ازنظر ارزش غذایی و تأثیری که بر بدن میگذارند باهم متفاوت هستند. به همین دلیل این دغدغه هم برای افرادی که کاهش وزن دارند و هم برای افراد دارای اضافهوزن وجود دارد که بادام هندی چه تاثیری بر بدن و وزن آنها خواهد گذاشت؟ در این مطلب همه ابهامات شما در مورد بادام هندی، تاثیر آن بر چاقی و مزایا و معایب آن برطرف میشود.
تاثیر بادام هندی بر چاقی
بادام هندی آجیلی حاوی مواد معدنی مختلف ازجمله پروتئین، فسفر، پتاسیم، آهن، مس، منیزیم، روی، سلنیوم، منگنز و امگا 3 است. همچنین هر عدد بادام هندی دارای 8.3 کالری بوده و هر 100 گرم بادام هندی نیز دارای 553 کیلوکالری است. بنابراین، مقدار کالری بادام هندی بالا بوده و انرژی زیادی برای بدن تأمین میکند اما به این معنی نیست که مصرف آن مطلقاً باعث چاقی میشود.
مصرف بادام هندی زمانی منجر به چاقی میشود که در مصرف آن زیادهروی شود. همچنین هنگامی که بادام هندی با سایر موادی که کالری زیادی دارند مصرف شود، باعث افزایش وزن و چاقی خواهد شد. بنابراین، درصورتیکه با خوردن بادام هندی نگران اضافهوزن و چاق شدن هستید، با مصرف بهاندازه و طبق برنامه غذایی هیچ مشکلی برای شما بهوجود نخواهد آمد.
برای مثال، بهدلیل اینکه بادام هندی باعث سیری میشود، میتوان قبلاز وعدههای غذایی چند عدد از این آجیل خوشمزه را مصرف کرد و جلوی پرخوری را گرفت. همچنین درصورتیکه قصد دارید وزن خود را با خوردن بادام هندی افزایش دهید نیز میتوانید طبق برنامه غذایی، مصرف روزانه آن را افزایش دهید.
ویتامینهای موجود در بادام هندی
مصرف ویتامینها برای سلامتی بدن بسیار اهمیت دارد که بادام هندی منبع انواع ویتامینها است. ویتامینهای موجود در بادام هندی عبارتاند از:
- ویتامین B2: فعالیت سلولی بدن
- ویتامین B3: حفظ سلامت پوست، مو و ناخن
- ویتامین B6: کمک به سلامت عصبی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن
- ویتامین B9: بهبود سلامت قلب و عروق
- ویتامین E: سلامت پوست و مو
- ویتامین K: حفظ سلامت استخوانها
فواید خوردن بادام هندی
مواد مغذی بسیاری که در بادام هندی وجود دارد، سبب ارزش غذایی بالای آن شده و با مصرف بهاندازه بادام هندی میتوان از فواید بسیاری که دارد بهرهمند شد. مهمترین فواید بادام هندی عبارتاند از:
- سلامت قلب: بادام هندی کلسترول کمتری نسبت به دیگر آجیلها دارد و برای سلامت قلب مفید است. همچنین این آجیل دارای ترکیباتی مانند اسید اولئیک، فیتواسترولها و ترکیبات فنولیک بوده و به همین دلیل مصرف آن کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را بههمراه خواهد داشت
- بهبود عملکرد سیستم گوارش: بادام هندی سبب هضم سریعتر غذا و بهبود عملکرد سیستم گوارش شده و یبوست و اسهال را نیز کاهش میدهد.
- رشد ماهیچهها و استخوانها: بهدلیل وجود منیزیم در بادام هندی، خوردن آن باعث رشد سالم ماهیچهها، استخوانها و اندامهای حیاتی بدن میشود.
- کاهش خطر ابتلا به کمخونی: وجود آهن در بادام هندی سبب حمل اکسیژن در بدن شده و منجر به عملکرد سیستم ایمنی بدن و عملکرد صحیح آنزیمها میشود. بنابراین، با مصرف بادام هندی میتوان خطر ابتلا به کمخونی را کاهش داد.
- محافظت از پوشش داخلی معده: بادام هندی حاوی آنتیاکسیدان فراوان است که باعث خنثیسازی رادیکالهای آزاد و ازبینبردن آنها و عوارضی که دارند میشود. بنابراین، خوردن بادام هندی از پوشش داخلی معده محافظت کرده و باعث محفاظت از معده در مقابل آسیبهای اکسیداتیو میشود.
- تعدیل چربی خون: فایده دیگری که خوردن بادام هندی دارد، تعدیل چربی خون است زیرا این نوع آجیل میزان چربی خوب را برای بدن تأمین میکند.
- حفاظت از چشمها: با مصرف بادام هندی میتوان ریسک خطر ابتلا به بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون و آب مروارید را کاهش داد. همچنین وجود آنتیاکسیدانهایی که در بادام هندی است به سلامت چشمها کمک میکند.
- تقویت سیستم ایمنی بدن: وجود روی در بادام هندی سبب تأثیر مثبت آن بر تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونتهای میکروبی میشود.
- بهبود عملکرد تیروئید: در بادام هندی مقدار زیادی سلنیوم وجود دارد که مصرف آن باعث تنظیم و بهبود عملکرد تیروئید میشود.
مضرات خوردن بادام هندی
علاوهبر فوایدی که مصرف بادام هندی دارد، در برخی از شرایط نیز با مضراتی همراه است. البته همه افراد به مضرات بادام هندی مبتلا نمیشوند این عوارض تنها در برخی از افراد بروز خواهند داد. بهتر است که با داشتن شرایط زیر از مصرف بادام هندی اجتناب کرد.
- افراد مبتلا به سنگ کلیه: افراد مبتلا به سنگ کلیه یا مستعد آن باید در مصرف بادام هندی احتیاط کرده و از مصرف بیش از حد آن پرهیز کنند. زیرا بادام هندی دارای مادهای به نام نمک اگزالات است که باعث اختلال در جذب کلسیم میشود. در نهایت عدم جذب کلسیم باعث انباشت آن در کلیه شده و باعث بروز سنگ کلیه میشود.
- بروز حساسیت: برخی از افراد به بادام هندی حساسیت دارند و با مصرف آن دچار مشکلاتی مانند تنگی نفس، آبریزش بینی، حالت تهوع، خارش گلو و دهان، اسهال و مشکلاتی از این قبیل میشود. بنابراین، مصرف بادام هندی برای این افراد توصیه نمیشود.
- افراد مبتلا به میگرن: ممکن است که مصرف بادام هندی برای افراد مبتلا به میگرن نیز مناسب نباشد، زیرا آمینواسیدهایی که در بادام هندی وجود دارند باعث افزایش سردرد میشود.
خرید بادام هندی از دیجیکالا
یکی از مسائل مهمی که برای خرید بادام هندی باید به آن توجه شود، خرید بادام هندی تازه و باکیفیت است. درصورتیکه این محصول تازه باشد میتوان از طعم لذیذ و دلچسب آن اطمینان حاصل کرد.
همچنین برای خرید بادام هندی با قیمت مناسب بهتر است که آن را بهصورت مستقیم و بدون واسطه خریداری کرد. برای خرید بادام هندی باکیفیت و تازه و با قیمت مستقیم و بدون واسطه، میتوانید این دانه مقوی را از دیجیکالا و در بستهبندیهای مختلف بخرید.
جمعبندی
بادام هندی جزء آجیلهای خوشمزه، مقوی و پرخاصیت است که مصرف روزانه آن به حفظ سلامتی کمک میکند. این محصول سرشار از مواد مغذی مختلف است و کالری بالایی دارد اما مصرف آن نهتنها باعث چاقی نمیشود بلکه درصورت مصرف آن طبق اصول و برنامه غذایی، باعث ایجاد حس سیری و لاغری نیز میشود. برای خرید باکیفتترین نوع بادام هندی میتوان به سایت دیجیکالا مراجعه کرد.