ساتیشو

این عادت‎ های مضر برای سلامت روده را ترک کنید!

مصطفی

۷ فروردین ۱۴۰۰

عناوین اصلی این مقاله

دوره آموزش گلدوزی

عادت‎ های مضر برای سلامت روده

عادت‎ های مضر برای سلامت روده  :: روده انسان حاوی بیش از 100 ترلیون باکتری است. قسمتی از این باکتری‎ها برای عملکرد صحیح روده ضروری هستند. سبک زندگی، برنامه غذایی، تاثیرات محیطی و رفتاری، بر سلامت روده تاثیر می‎گذارد. اگر تعادل باکتری‎ها به هم بخورد و تعداد باکتری‎های مضر زیاد و یا تعداد باکتری‎های مفید کم شود؛ سلامت روده فرد به خطر می‎افتد. مقاومت انسولینی، افزایش وزن، التهاب، چاقی، بیماری التهاب روده و سرطان روده از مشکلات بروز این عدم تعادل و شرایط مضر است. برای جلوگیری از این بیماری‎ها و حفظ سلامت روده به رفتارها و عادت‎هایی باید عادت کنید و مواردی را از سبک زندگی خود حذف نمایید که در این میان، 7 مورد زیر تاثیر بالایی در سلامت روده شما دارند.

عادت‎های مضر برای سلامت روده

1. عدم مصرف تنوع مناسبی از مواد غذایی

تنوع در برنامه غذایی مصرفی برای تامین مواد موردنیاز بدن، ضروری است. با کمبود مواد، بازیابی از التهاب و عفونت نیز سخت‎تر می‎شود. میوه، سبزیجات، حبوبات و تنوع بیشتر از مواد غذایی دیگر کمک می‎کند تا باکتری‎های مفید بیشتری در دسترس داشته باشیم. سبک زندگی مدرن به دلیل افزایش مصرف مواد خوراکی صنعتی از تنوع کم‎تری از ویتامین و مواد معدنی مفید برخوردار است. بهتر است نگاهی به برنامه غذایی خود انداخته و مواد گیاهی بیشتری را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

2. کمبود پروبیوتیک‎ها در برنامه غذایی

پروبیوتیک‎ها نوعی فیبر هستند که به رشد، بهبود عملکرد روده‎ها و فعالیت باکتری‎های مفید کمک می‎کنند. بسیاری از مواد غذایی از جمله سبزیجات، میوه‎ها و حبوبات حاوی پروبیوتیک طبیعی هستند. کمبود پروبیوتیک‎ها می‎تواند مشکلاتی را برای هضم به وجود آورد. بهتر است برای تامین پروبیوتیک کافی، مواد غذایی زیر را در نظر بگیرید:

  • لوبیا، نخود و عدس
  • جو دوسر
  • موز
  • مارچوبه
  • سیر
  • تره فرنگی
  • پیاز
  • آجیل
بیشتر ببینید
گیفت حنابندان

3. مصرف آنتی‎بیوتیکی

آنتی‎بیوتیک‎ها، داروهایی مهم و مفیدی برای درمان بیماری و التهاب‎ها هستند. این مواد دارویی در کشتن باکتری‎ها یا جلوگیری از تکثیر آن‎ها نقش دارند. اما مشکل این جا است که بر هر دو نوع باکتری مفید و بد، تاثیر می‎گذارند. آنتی بیوتیک‎ها با اینکه در کاهش باکتری‎های بد موثر هستند، اما در نهایت می‎توانند اختلالات کوتاه یا بلند مدتی در تعادل باکتری‎ها و سلامت روده ایجاد کنند.

4. کمبود فعالیت‎های تحرکی

فعالیت‎های تحرکی برای مصرف انرژی بدن نیاز است. از راه رفتن تا شنا کردن و دوچرخه سواری، همگی فعالیت‎های فیزیکی مناسبی برای سلامتی بدن هستند که می‎توانند به کاهش استرس، کاهش وزن، کاهش خطر ابتلا به بیماری‎های قلبی-عروقی و… کمک کنند. در کنار این موارد، وجود فعالیت تحرکی کافی به تولید باکتری مفید و سلامت روده کمک می‎کند. برای جلوگیری از چاقیو بهبود متابولیسم بدن، برنامه ورزشی و تحرکی را در میان فعالیت‎های روزانه خود قرار دهید؛ به خصوص اگر به کار پشت میز و بدون تحرکی مانند کارمندی می‎پردازید.

5. مصرف سیگار

تنباکو و سیگار حاوی هزاران شیمیایی مضر است که 70تای آن عامل بروز سرطان هستند. سیگار کشیدن تریبا می‎تواند بر تمامی ارگان‎های بدن تاثیر منفی بگذارد. سیگار کشیدن یکی از دلائل بروز خطرات ابتلا به بیماری التهاب روده است. بیماری که دستگاه گوارش شما را مختل می‎کند. یک بررسی نشان داد که پایان دادن به عادت مصرف سیگار می‎تواند موجب افزایش تنوع باکتریایی مفید و افزایش سلامت روده شود.

6. نخوابیدن کافی

خواب کافی برای سلامت کلی بدن ضروری است. کمبود خواب می‎تواند موجب بروز بیماری‎های قلبی-عروقی و چاقی شود. خواب آنقدر اهمیت دارد که بدن شما از یک ساعت درونی برای تعیین زمان خواب بهره می‎برد. این ساعت بر مغز، هورمون‎ها و روال شبانه‎روزی شما تاثیر می‎گذارد. جالب است که روده نیز از این روالی به این شکل پیروی می‎کند. کمبود خواب، دیر خوابیدن، موکول کردن برنامه‎های کاری و دیگر فعالیت‎ها به شب و بدخوابی می‎تواند این روال را مختل کند. نوع خواب برخی افراد در یک بررسی نشان داد که نداشتن برنامه خواب کافی و دقیق می‎تواند موجب تغییر در عملکرد روده شده، چاقی، تغییر متابولیسم، دیابت نوع 2 و افزایش وزن را به دنبال داشته باشد. کیفیت خواب بر روی باکتری‎های روده تاثیر می‎گذارد و سلامت روده را دست خوش تغییر قرار می‎دهد.

بیشتر ببینید
وسایل موردنیاز برای پیاده روی اربعین

7. استرس بیش از حد

سلامت روده تنها به تغذیه مربوط نیست. تحرک، خواب و همچنین استرس می‎تواند بر روی آن تاثیر بگذارد.

استرس موجب افزایش حساسیت، کاهش فشار خون و تغییر باکتریایی روده می‎شود. استرس در انواع آن می‎تواند سلامت روده را با تغییر مشخصه‎های آن و کاهش تنوع باکتریایی، به خطر بیاندازد.

چگونه سلامت روده را بهبود ببخشیم؟

سلامت روده به باکتری‎های مفید برای حفظ عملکرد صحیح آن نیاز دارد. نکات زیر را برای حفظ سلامت روده در نظر بگیرید.

  • مصرف بیشتر مواد پروبیوتیک
  • فراهم نموده شرایط و زمان کافی برای خواب
  • کاهش استرس یا مدیتیشن، ورزش و دیگر روش‎های مفید
  • مصرف مواد غذایی حاوی پلی‎فنول – بلوبری، شکلات و چای سبز حاوی پلی‎فنول هستند.

نکته آخر

سلامت روده در حفظ سلامت کلی بدن موثر است. ایجاد اختلال در سلامت روده می‎تواند مشکلات جسمی متعددی را ایجاد کند. برنامه غذایی، سبک زندگی، کیفیت خواب و نوع رفتار شما با دستگاه گوارش می‎تواند بر میزان باکتری‎های مفید تاثیر بگذارد. با حذف عادت‎های مضر و قرار دادن فعالیت‎های سالم، از سلامت روده خود محافظت کنید.

مطالب مرتبط

امتیازدهی

از امتیاز شما متشکریم!

اشتراک گذاری

دیدگاه ها